2 ember – 1 élet

Written by Perjes Anita
Legújabb cikkünkben szeretnénk Nektek bemutatni egy nagyon izgalmas és egyedi történetet egy párról, Lisáról és Alexről, akik úgy döntöttek: a világ minél több országában szeretnének megházasodni!

Az angliai kisvárosban felnőtt és megismerkedett pár története akkor kezdődött, amikor megelégelték a szürke, angol hétköznapjaikat és elkezdtek álmodozni arról, hogy Ausztráliába költöznek a napsütésbe, ahol majd barbecue partikkal és borszürcsölgetéssel töltik az életüket. El is kezdték tervezni a költözést, gyűjtögettek és felkészültek rá, hogy lassan otthagyják eddigi munkájukat is.

Egy borozással töltött estén, amikor már kellően jól érezték magukat, felmerült az ötlet: mi lenne, ha ugyanolyan mentalitással terveznék meg az esküvőjüket és házasodnának össze, mint ahogy az Ausztráliába való „szökésüket” tervezték? Hiszen a szabályokhoz kötött angol házasságkötés helyett – ahol mindenképp egy regisztrált épületen belül kellett volna először kimondaniuk az igent – inkább például egy hegy tetején tennék meg, ahol szél fúj a hajukba (és talán eső az arcukba…).


Innen kezdett el kibontakozni a nagy terv, miszerint ismerkedjenek meg minden ország lehetőségeivel és tradícióival az esküvői kultúrát illetően, hátha megtalálják a tökéletes helyet a saját esküvőjükhöz. De akkor már miért ne házasodjanak is meg minden országban, amin keresztülutaznak? Megszületett a honlapjuk is, amin keresztül be szerették volna mutatni minél több kultúra és nemzet esküvői tradícióit, hogy az olvasóik lássák, milyen csodálatosan sokszínűek különböző kultúrák Nagy Napjai.
Utazásuk előtt Alex meglepetésként még Angliába is szervezett egy egész esküvőt, majd rá egy napra már Kanadában landoltak. Ezután a rövidebb utazásból egy 5 éves világkörüli út lett, 5 kontinensen, 65 országon és 71 esküvőn keresztül. Először ők se tudták, hogy mégis hogyan fogják megvalósítani izgalmas tervüket, de azt mondják, végül minden országban boldogan segítettek a helyiek.

Az első 20 esküvőt millió e-mailen és egyeztetetésen keresztül szervezték, de a 21. esküvő elhozta nekik a fordulópontot. Peruban, az Andok egyik völgyében tartott szertartáson nagyon sok segítséget kaptak a helyiektől, akik teljes mértékben hittek bennük és a küldetésükben, hogy megosszák a világgal a különböző kultúrák szépségét. Ezek után Lisa és Alex már meghívásokat kaptak a világ több pontjáról, családoktól, hogy vendégül látják őket és megosztják velük a saját kultúrájukat.
Azóta is azt vallják, hogy a sok élményben a helyiek által lehetett részük, nekik köszönhetik, hogy ennyiféle esküvőn köthették össze az életüket.

Magyarországon két esküvőt is tartottak, hiszen csodálatosnak és sokszínűnek látták a magyar kultúrát. Egyik esküvőjük a Budai Várnál és a Halászbástyánál volt, gyönyörű kilátással, hegedűszóval és homokceremóniával, amin a magyar zászló színeit öntötték össze. A pezsgő után elindultak egy kis sétára Budapesten egy fotóssal, hogy képeken is megörökítsék magukat a várossal, ami szerintük tele van élettel és energiával.

Másik magyar esküvőjüket Kerekegyházán tartották  – ez volt már az 53.! A klasszikus esküvői ruha mellett Lisa egy hagyományos, magyar népi viseletet is felvett, valamint megnéztek egy csikós előadást is, amiért hihetetlenül odavoltak! A legszebb része a magyar esküvőjüknek mégiscsak az volt, hogy miután kiderül számukra, hogy milyen sokan eljönnének az esküvőjükre vendégként, jótékonysági gyűjtést szerveztek „belépőként”, amivel 50 ezer forintot gyűjtöttek egy rákos kislánynak. Szerintük a nálunk tartott esküvő nagyon szórakoztató és barátságos volt, de ami a legfontosabb: imádták a magyar ételeket! Csak egy kis másnapjuk volt a sok pálinkától… 🙂

Ha érdekel Titeket, nézzétek meg a történetükről készült videót, szerintünk nagyon hangulatosra sikerült:

forrás: www.2people1life.com