2018 esküvői virág trendjei

Written by losonczievi
Az esküvőnkön díszelgő virágok kiválasztása számos dologtól függ, köztük az egész esemény színvilágától vagy a szezontól, hiszen ez is nagyban befolyásolja egy vágyott virág elérhetőségét. Az adott évi virágdivatról már nem is beszélve, hiszen az esküvői ruhákhoz hasonlóan ezen a területen évről évre változnak az épp aktuális trendek. Most sorra veszünk hat idei virágdivatot, melyekben segítségünkre volt a Pippa Middleton esküvőjén segédkező virágossal, a Lavander Green Flowers-szel készült egyik interjú.

 

Helyben termesztett virágok

Nincs jobb egy közeli, helyi termesztőtől frissen vágott virágnál! Bár nem mindig a legolcsóbb megoldás, de az egyre népszerűbbé váló természetvédelem miatt jó megoldás lehet, főleg, ha az esküvőtök is természetközeli vagy természetes stílusú.

Zöldellő csokrok

Az utóbbi években egyre jobban elterjed a virágnélküli, csak zöld növényekből álló csokrok és virágdíszek divatja és ez 2018-ban sem nagyon változik. Természetes, letisztult hatást kelt, a megfizethetőségről már nem is beszélve, ha az előnyeinél tartunk! A virágkötők télre Eucalyptust és Seneciot javasolnak, tavasztól meg friss és illatos csokrokat varázsolhatunk gyógynövényekkel, akár mentával, citrommal vagy kakukkfűvel.

  

Boglárka

Bár a babarózsa egy örök klasszikus, de nem az egyetlen opció a klasszikusan romantikus stílushoz, így a boglárka lassan kezdi átvenni a helyét. Gyönyörűen mutatnak sok más virággal és csupa zölddel, gyógynövénnyel egyaránt. Kellemes hatást érhetünk el csupa meleg színekkel, valamint bogyókkal kiegészítve. Ezt a téli menyasszonyok különöseb szeretni szokták, hiszen jó egy kis melegséget vinni egy téli esküvőbe.

 

Tompa, mély színek

A 2017-es év hideg lilái, rózsaszínjei és elefántcsont-színe helyett előtérbe kerülnek a mélyebb, melegebb színek, mint például a szilvalila és zsálya zöld árnyalatok. A „Renaissance festmények színvilágához hasonló melegség, természetesség és romantika” – mondja a Lavander Green Flowers egyik virágosa.

Kisebb csokrok

A kisebb csokor nem veszi el annyira a pillantások a gyönyörű ruháról, könnyebb hordozni és még fotókon is jobban mutathat. A hatalmas, hivalkodó vagy a kócos, bohém csokrok helyett kezd divatba jönni ebben az évben, a kisebb, elegánsabb csokor.

A menyasszonyi csokorhoz hasonlóan a vőlegény gomblyukába tűzött virág is a lehető legjobban leegyszerűsödik – a vőlegények nagy örömére 🙂 Egy egyszerű apró virágfej vagy csupán egy kis zöld elég.

  

 

Azért azt évről évre látjuk, hogy bármilyen divat is kerekedjen éppen felül, gyönyörű csokrokat mindig láthatunk!