2018 esküvői virág trendjei

Az esküvőnkön díszelgő virágok kiválasztása számos dologtól függ, köztük az egész esemény színvilágától vagy a szezontól, hiszen ez is nagyban befolyásolja egy vágyott virág elérhetőségét. Az adott évi virágdivatról már nem is beszélve, hiszen az esküvői ruhákhoz hasonlóan ezen a területen évről évre változnak az épp aktuális trendek. Most sorra veszünk hat idei virágdivatot, melyekben segítségünkre volt a Pippa Middleton esküvőjén segédkező virágossal, a Lavander Green Flowers-szel készült egyik interjú.

 

Helyben termesztett virágok

Nincs jobb egy közeli, helyi termesztőtől frissen vágott virágnál! Bár nem mindig a legolcsóbb megoldás, de az egyre népszerűbbé váló természetvédelem miatt jó megoldás lehet, főleg, ha az esküvőtök is természetközeli vagy természetes stílusú.

Zöldellő csokrok

Az utóbbi években egyre jobban elterjed a virágnélküli, csak zöld növényekből álló csokrok és virágdíszek divatja és ez 2018-ban sem nagyon változik. Természetes, letisztult hatást kelt, a megfizethetőségről már nem is beszélve, ha az előnyeinél tartunk! A virágkötők télre Eucalyptust és Seneciot javasolnak, tavasztól meg friss és illatos csokrokat varázsolhatunk gyógynövényekkel, akár mentával, citrommal vagy kakukkfűvel.

  

Boglárka

Bár a babarózsa egy örök klasszikus, de nem az egyetlen opció a klasszikusan romantikus stílushoz, így a boglárka lassan kezdi átvenni a helyét. Gyönyörűen mutatnak sok más virággal és csupa zölddel, gyógynövénnyel egyaránt. Kellemes hatást érhetünk el csupa meleg színekkel, valamint bogyókkal kiegészítve. Ezt a téli menyasszonyok különöseb szeretni szokták, hiszen jó egy kis melegséget vinni egy téli esküvőbe.

 

Tompa, mély színek

A 2017-es év hideg lilái, rózsaszínjei és elefántcsont-színe helyett előtérbe kerülnek a mélyebb, melegebb színek, mint például a szilvalila és zsálya zöld árnyalatok. A “Renaissance festmények színvilágához hasonló melegség, természetesség és romantika” – mondja a Lavander Green Flowers egyik virágosa.

Kisebb csokrok

A kisebb csokor nem veszi el annyira a pillantások a gyönyörű ruháról, könnyebb hordozni és még fotókon is jobban mutathat. A hatalmas, hivalkodó vagy a kócos, bohém csokrok helyett kezd divatba jönni ebben az évben, a kisebb, elegánsabb csokor.

A menyasszonyi csokorhoz hasonlóan a vőlegény gomblyukába tűzött virág is a lehető legjobban leegyszerűsödik – a vőlegények nagy örömére 🙂 Egy egyszerű apró virágfej vagy csupán egy kis zöld elég.

  

 

Azért azt évről évre látjuk, hogy bármilyen divat is kerekedjen éppen felül, gyönyörű csokrokat mindig láthatunk!

Share This Story

Blog

You May Also Like