Ági és Christian mesébe illő esküvője

Written by losonczievi

Ági és Christian egyenesen Japánból keresett meg minket, ugyanis éppen ott éltek, amikor elkezdték az esküvőjüket szervezni. Ám egy hétvégén Ági pont Budapesten járt, amikor mi nyílt napot szerveztünk, így szerencsére eljött körülnézni és jót beszélgettünk a terveikről, álmaikról. Nem sokkal később már közösen szerveztük a magyar-német-japán esküvőjüket. Az időpont adott volt, így első körben a tökéletes helyszínt igyekeztünk megtalálni Balatonfüred környékén.

Ugyanis a lánykérés a Tihanyi Apátságnál történt, így szerették volna ott tartani a templomi ceremóniájukat. Ezen felül Ágiék családjának nyaralója is van a városban, így erősen kötődnek a helyhez. 

Hosszas keresgélés, ajánlatkérések tengere és egyeztetések után helyszínnek az Anna Grand Hotel báltermét, a ceremóniához pedig a parkját választották. Azonnal belevágtunk a szolgáltatók kutatásába, hiszen az idei év egyik legkedveltebb dátumára igyekeztünk megtalálni a tökéletes csapatot. Mindezt úgy, hogy legtöbbször hosszas Skype-egyeztetésekre volt csak alkalmunk a párral.

Végül lassan, de biztosan összeállt a csapat. Közben elkezdtük tervezni a dekorációt, a virágokat és az egyéb kiegészítő programokat, szolgáltatásokat. Igazi mesebeli esküvőt álmodott meg Ági és Christian, ahol minden részletre volt már ötletük és minden illeszkedett mindenhez. Később a vendégek elmondása szerint is olyan volt megérkezni aznap, mint egy hollywoodi esküvőre. 

Az esküvő előtt ritkán érkezünk ilyen korán a helyszínre, de Ágiék esetében már csütörtökön elkezdtük az előkészületeket. Így másfél napunk maradt a teljes berendezés és dekoráció elkészítésére. Pénteken kora reggeltől késő estig dolgoztunk a csapattal, előkészítettük a báltermet, kivasaltuk a textileket, kiválogattuk és előkészítettük a grafikai anyagokat. Késő estig szalvétát hajtogattunk és pontosan megterveztük együtt a szombatot, hogy mindenki minden pillanatban tudja, mi a feladata.

Másnap befejeztük az előkészületi munkálatokat, véglegesítettük a báltermet és a parkot, eligazítottuk az alvállalkozókat. Utolsó simításként érkeztek meg szombat reggel a virágdekorációk és a chiavari székek. Valamint a papírvirág fotófal is elkészült, hogy tényleg minden tökéletes legyen!

A vendégek kora délután érkeztek a szálloda kertjébe, ahol számos finomság várta őket: limonádé bár, fánk fal, német – , a nagyi receptje alapján elkészíttetett – piték, pezsgő és a pár logójával ellátott ásványvizek várták őket az árkádok alatt. A kertben selfie-t készíthettek polaroid fényképezőgéppel, valamint egy egyedileg logózott ajándéktáska is várta őket. Ezt megtöltöttük finomságokkal és hasznos információkkal az esküvővel kapcsolatban.

Eközben Ági és Christian a szomszédos Hotel Ipoly Residence-ben készülődött a szűk család és a barátaik körében.

Amikor eljött az ideje az első programpontnak, a kikérőnek, megérkezett az álomszép menyasszony koszorúslányok gyűrűjében. Ági egyedileg készített, cseresznyevirágokat idéző ruhájában szinte ragyogott! A vőfély irányításával elkezdődött a nagy nap történéseinek sorozata. A kikérő után azonnal kezdődött a polgári szertartás, melynek helyszínét a szálloda kertjében rendeztük meg. A pár mögött elhelyezett boldogságkapura több száz origrami madarat helyeztünk el, jelképezve a Japánhoz fűződő erős kapcsolatukat. A japán motívumok több helyen is megjelentek a dekorációban és a grafikai elemeken.

A szertartás után sziromesőben sétáltak át a fotófalhoz, melyet a szuperügyes Misslulli készített. Itt fotózkodhattak a párral a vendégek. Nem sokkal később a vendégek autentikus és hangulatos kisvonatra szálltak, míg Ági és Christian egy Bécsből hozott oldtimerrel indult el Tihany felé. A megható ceremónia után a templom előtti téren fogadták a gratulációkat, majd Ágiék az oldtimerrel, a vendégek kényelmes buszokkal indultak vissza a szállodába.

A zenekar és a csodaszép bálterem készen várta a násznépet, akik gyönyörködtek a dekorációban, a harmonizáló rózsaszín, rose gold, arany és krém színű teremben. A vendégek kényelmesen elfoglalták helyüket, majd a köszöntők sora után elkezdődött a vacsora. A vacsora kiegészítéseként a csodás Marangona csapata egy ínycsiklandó desszertasztalt is berendezett, valamint áttettük a népszerű fánkfalat is a fogadás helyszínéről.

A vacsora után következett a nyitótánc, majd a zenekar belecsapott a magyar és nemzetközi zenék sorába, melyet csak a tortavágás és a romantikus és aranyos menyecsketánc szakított meg.

Szervezés, dekoráció és grafika: ConceptWedding
Fotók: Ágnes Fotográfia
Videó: Shadowplay Wedding Films
Virágfal: Miss Lulli Decor
Menyasszonyi ruhája: Mérő Péter
Menyasszony cipője: Badgley Mischka
Vőlegény ruhája: Knize & Comp
Torta: Marangona
Piték: Auguszt Cukrászda
Quartet: Perla Quartet
Zenekar: Pesty Party Showband
Haj: Sebők Dorina
Makeup: Angelle Makeup
Vőfély: Béla vőfély
Menyasszony: RoadmapToStyle