Miért örülj az esőnek az esküvődön?

Written by Perjes Anita

Most őszintén: felvontad a szemöldököd a címet elolvasva vagy nem? Ha megkérdezzük a párokat, akik kültérre tervezik az esküvőjüket, hogy mi a legnagyobb félelmük, valószínűleg a többség az esős időt mondaná. Az emberek fejében megjelenik a kép, hogy sehol egy boldog napsugár, minden szép dekoráció elvész az esőben, kedvetlen lesz a násznép, és így tovább… Pedig egy esős esküvő lehet éppen ennek az ellenkezője is! Bár minket általában elkerül az eső, akkor is, ha az előrejelzés mást mutat, de mostanában megihletett minket a pár esős nap, szóval megosztjuk Veletek, hogy miért és lehettek ugyanolyan boldogok és izgatottak, ha leszakad az ég a Nagy Napon.

  1. Gyönyörű képek készülhetnek!

Az első pontba szedtük azt, ami talán a leglátványosabb és legegyértelműbb pozitív oldala lehet az esős esküvőnek. Hihetetlenül gyönyörű képek készülhetnek esőben! Más esetben is sokszor előnyös az esküvői képek elkészítésénél, ha nem szikrázó napsütés van, hanem kicsit felhősebb az ég, szebbek lesznek a fények és az árnyékok se olyan élesek. Ha a fotós a megfelelő fényeket használja, meseszép végeredmények születhetnek esőben. Az esernyő is nagyon jó kiegészítő tud lenni a képeken: fehérrel vagy átlátszóval ötletes beállítások születhetnek, de ha az esküvőtök más stílust képvisel, akár a dekoráció részei is lehetnek. A végén még külön hálásak lehettek az időjárásnak! A romantikus képek mellett pedig vicces, gumicsizmás, nevetős képek is készülhetnek és higgyétek el nekünk: ezeket ugyanolyan jó lesz visszanézni, mint a beállított, romantikusakat.

  1. Romantikusabb lesz a hangulat – ami nem hátrány egy esküvőn, ugye.

Milyen hangulat jut eszetekben az ablakon vagy a fák levelein dobogó esőcseppekről, az eső illatáról és hangjáról? Nekünk a romantika és a meghittség. Egy eső, de akár egy vihar is plusz hangulatot csempészhet a napotokba, hiszen ilyen időben a legjobb összegyűlni, összebújni és egymásra figyelni. Ha kint vihar tombol, bent még jobb a hangulat!

  1. Friss és illatos marad a virágdekoráció

A virágok adják a dekoráció és az összkép lényeges hányadát. Kánikulában és erős napsütésben még a legprofibban előkészített virágdekorációk is megváltoznak egy idő után és kezdenek veszteni a színükből, illatukból. Egy esős, párás napon ez nem fordulhat elő, ugyanolyan élénk, illatos lesz mind, mint ahogy a piacról hozták!

  1. Vicces pillanatok születnek

Aki fiatalon fesztiválozott vagy sok kültéri eseményen volt, emlékezhet, hogy a legváratlanabb pillanatok alakíthatják a legviccesebb történeteket, amiket még évekig emlegethetnek a résztvevők. Csak egy kis humor kell hozzá 🙂

  1. Izgalmas emlék lesz

Képzeljétek, milyen jó lesz mesélni a gyerekeknek és unokáknak azokat a történeteket, amik egy hirtelen eső miatt keletkeztek. Sokkal izgalmasabb és viccesebb sztori kerekedhet, mintha minden a terv szerint alakult volna.

+1. Szivárvány

Már túl csöpögősek lennénk az esős esküvő témában? Akkor most jön a ráadás! Mi jön egy nagyobb eső vagy esetleg vihar után? Hát persze, hogy szivárvány! Plusz dekoráció az esküvőhöz és különleges háttér a fotókhoz. Egy kis nászajándék a természettől Nektek!

Láthatjátok, hogy mennyi előnye lehet egy esősre sikeredett esküvőnek, olyanokról már nem is beszélve, hogy az allergiások külön örülni fognak, hiszen az esőnek köszönhetően nem orrot fújva a szénanáthától látszanak majd mindig a képeken. Emellett pedig sok kultúrában szerencsét jelent a pár közös jövőjére nézve, ha elered az ég a nagy napon. Tehát ha babonásak vagytok, vagy csak a pozitív oldalát néznétek mindennek – ahogy mi is – örüljetek az esőnek! Bárhogy is alakuljon, mi kitaláljuk, hogy hogyan legyen a legjobb a napotok és segítünk mindenben!

 

Végül pedig ne felejtsétek el, miről is szól ez a nap. Ez Rólatok szól és arról, hogy összekötitek az életeteket azzal, akit szerettek. Veletek vannak a szeretetteitek és buliztok egy nagyot! Nincs az az esőmennyiség, ami ezeket elvehetné Tőletek. 🙂

 

 

 

 

 

 

Képek forrása:

 

Ryan Brenizer

The Image is Found

Figtree Pictures

Ariel Renae Photography