Adri és Gábor balatoni vitorlás esküvője

Written by losonczievi

Adrival és Gáborral 2016. októberében kezdtük el szervezni az esküvőjüket, akkor már kiválasztották a helyszínt, így a helyszínbejárás után a legjobb szolgáltatók és az esküvő tematikájának, dekorációjának, hangulatának, valamint a program megtervezése és megszervezése állt előttünk.

Esküvőjük helyszíne a Gergely Borház volt Balatoncsicsón, gyönyörű kilátással a közeli dombokra és szőlőültetvényekre. A vendégsereg egy része a helyszínen, míg mások a közeli településeken kaptak szállást.

Az esküvő három fontos elem köré épült: családias hangulat, vitorlázás és a balatoni borvidék. A vendégvárást a borház alsó teraszán rendeztük be, itt hűsítő italokkal és finom falatokkal várták az esküvőre érkezőket. A vacsora helyszínére, a borház felső teraszára sátrat építettünk, ahol körasztalos elrendezésben ültettük a vendégeket. A sátor nyitott oldaláról és az előtte lévő szabad teraszról gyönyörű panoráma tárult elénk.

A dekoráció fő inspirációja a vitorlázás és a víz volt, a fehér és tengerészkék elemeket kevés arany egészítette ki.

A fákat és a sátor peremét fehér és kék lampionokkal dekoráltuk, emelett a sátorban a baldachinok alá fényfüzéreket szereltünk. A hófehér asztalokhoz fehér chiavari székek illeszkedtek, az asztalokra fa ládában fehér virágkompozíciók kerültek. A tányérokba tengerészkék lenvászon szalvétát hajtogattunk, amelyre arany színű hajókötélből kötöttük egybe az étkészleteket. A köszönőajándékokat Adri és Gábor készítette a vendégeknek, amelyek a helyszínen ültetőkártyakánt, azóta kulcstartóként funkcionálnak.

 

 

 

A szertartáshoz elsétáltunk egy közeli romtemplomhoz, amely különlegesen romantikus hátteret biztosított az eseménynek. Családias, végtelenül hangulatos ceremóniának lehettünk részesei. A csokordobás és sziromszórás is a romtemplom előtti kis mezőn zajlott. A borházhoz vezető úton visszafelé egy fröccspontnál frissíthették fel magukat a vendégek. A borháznál képeslapokat osztottunk szét lufipostához, melyek megírása után látványosan fel is engedtük a fehér, arany és sötétkék lufikat.

A kényelmes, ráérős vacsora után hamar óriási buli kerekedett. Annyira jól érezték magukat a vendégek, hogy végül az ajándékátadásra, a menyasszonytáncra és a tortára is csak éjfél után került sor.

 

 

 

 

Az esküvő egyik különlegessége volt, hogy a pár kérésére igazi „sajttortát”, vagyis sajtokból álló tortát készítettünk és díszítettünk fel gyümölcsökkel, ami az egész násznépnek nagyon tetszett, gyorsan el is fogyott.

Helyszín: Gergely Borház

Fotó: Jágity Fanni

Virágdekoráció: Mirosa Weddings

Zenekar: Koktél 4U

Ceremóniamester: Kondor Józsi

Szervezés és dekoráció: Concept Wedding

This post is also available in: en (en)